четвер, 26 листопада 2015 р.


      ЛЮДИНА ЕПОХИ

«Я так дуже хотів би обтерти сльози з очей тих, хто плаче, – потішити кожного, хто сумує, – покріпити кожного, хто слабкий, – оздоровити кожного, хто хворий, – просвітити кожного, хто темний… Я хотів би стати всім для всіх, щоб всіх спасти…»  

                                                                                       Андрей Шептицький  

     В Україні триває Рік Андрея Шептицького. З цієї нагоди у школі відбувся захід, присвячений 150-річчю від дня народження Митрополита, підготовлений учнями 6-го класу під керівництвом класного керівника Іванни Степанівни Мартинюк. Захід розпочався із благословення о. Михайла Бакая. Діти підготували вірші та цікаву розповідь про життєвий і творчий шлях Шептицького. Крім цього, учні поставили інсценівки про те, як малий Шептицький просив дозволу у матері стати священником. Також, концерт був насичений піснями у виконанні учасників.
     Бібліотека, долучаючись до такого повчального заходу, представила книжкову виставку «ЛЮДИНА ЕПОХИ», яка містить у собі статті, документи, фотографії, листи, нариси про життя і діяльність Андрея Шептицького. Окремо треба наголосити про його працю «Як будувати рідну хату». У такий складний для українського народу час вона є дуже актуальною і повчальною. Митрополит за своє життя не збудував жодної церкви, бо вважав, що головне не кам'яні мури, а головне – це людина і віра в Бога. Нам треба віддати честь і відповідно оцінювати Митрополита Шептицького серед своїх і чужих: Йому на славу, Батьківщині на користь, а майбутнім поколінням на зразок.