вівторок, 16 лютого 2016 р.

Бібліотечний урок 

"У СВІТІ КАТАЛОГІВ Й КАРТОТЕК"

Каталоги й картотеки - 
Гордість це бібліотеки. 
Ви із ними подружіться - 
Це в житті вам пригодиться. 
     Відчинивши двері бібліотеки, ви попадаєте в книжкове царство, де живуть найвірніші друзі - книги. Їх тут багато - знайомих і незнайомих. Чи можете ви сказати, що добре орієнтуєтесь в цьому книжковому морі, що вмієте тримати точний курс в тій величезній кількості книг, що створило людство за багато століть свого розвитку? Напевно, ні.
 Все, що серце і розум 
Вік творили не один, 
Повизбирувало людство 
В книги - перли із перлин. 
     Жодна людина в світі не може прочитати всі книги, що видаються. Вміти читати - справжнє мистецтво, якому можна і треба вчитися. Бібліотека відкриває читачу свої скарби за допомогою відкритого доступу до фонду, каталогів і картотек. Коли відвідувач прийшов у бібліотеку з бажанням вибрати певну книгу, він звертається до бібліотекаря. А як бібліотекар серед такої великої кількості книг знаходить потрібну книгу? По пам'яті? Але у бібліотеці книг так багато, що ніяка пам'ять не допоможе. Тож як швидко з величезної кількості книг знайти потрібну, дізнатися чи є вона в бібліотеці, чи є книги з тієї чи іншої теми – на це дадуть відповідь бібліотечні каталоги. 
     Саме з такою метою був проведений бібліотечний урок. На захід завітали учні з-го класу разом з вчителькою Марією Петрівною Галань Підкамінської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Це допоможе навчити учнів орієнтуватися у бібліотечному фонді, вибирати книги за допомогою алфавітного і систематичного каталогів, розвивати потребу в самостійності та відповідну бібліографічну культуру.